Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, "Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye’deki barış için verirdim. Nobel’i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin." dedi.

Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Kristal Elma Festivali’ne, Aziz Sancar belgeseli hazırlayan gazeteci Nebil Özgentürk'ün konuğu olarak video konferansla katıldı.

Bu yıl 28. Kez düzenlenen Kristal Elma Festivali’nin ikinci günü panel ve oturumlarla devam etti.

Nebil Özgentürk’ün konuğu olduğu oturuma Amerika'da kurduğu Türk Evi'nden bağlanan Aziz Sancar, barış çağrısı yaparak katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Nebil Özgentürk’ün “İçinizde ukte kalmış, bunu da hayatımda yapamadım dediğiniz ya da yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı” sorusuna Aziz Sancar; “Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye’deki barış için verirdim.” yanıtını verdi.

Sancar konuşmasını şöyle sürdürdü;

Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel’den de vazgeçerdim. Nobel’i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin.
Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur. Türkiye’de terörün bitmemesi içimde ukte.

“Vatan sevgim olmasaydı buralara ulaşamazdım. Çok çalışın, çocuklarınıza da hem çok çalışmayı hem de vatan sevgisini öğretin.Çocuklara bunu aşılamak lazım. Memleketine faydalı olan tüm dünyaya faydalı olur”.

(Kaynak: Hürriyet)