Nizip'te yaşayan 16 yaşındaki Ahmet Gündüz'ün, emniyette maruz kaldığı şiddete ilişkin konu Meclis gündemine taşındı.

Gazete Duvar'ın gündeme getirdiği, 'Puşi gözaltısı: Karakolda darp iddiasına soruşturma' haberinin ardından HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya olayda ismi geçen polisler için, “Haklarında herhangi bir işlem yapıldı mı?” sorusunu sordu.

'KAÇ POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI'

Kaçmaz, puşi taktığı için parkta gözaltına alınan ve emniyette kötü muameleye maruz kalan Gündüz'ün yaşadıklarını ve bakanlığın ne tür tedbirler aldığını da sordu.

Kaçmaz'ın Soylu'dan yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorular yer aldı:

- Ahmet Gündüz’ün polisler tarafından gözaltına alınmasının gerekçesi nedir? İfade odasında keyfi olarak darp eden ve darp raporu almalarını engelleyerek kişi hak ve hürriyetlerini kısıtlayan polisler hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

- Ahmet Gündüz’ün puşi taktığı için gözaltına alındığı ve karakola ait kamera kaydı görüntülerinin bilinçli olarak dosyaya eklenmeyip gizli tutulduğu iddiaları doğru mudur?

- Polis karakolundaki işkence iddialarıyla ilgili yürütmekte olduğunuz bir soruşturma mevcut mudur? Hakkında soruşturma yürütülen polis sayısı kaçtır?

- Emniyet örgütünde her geçen gün artan ve "keyfi, sorumsuz, hukuk dışı, partizanca" uygulamalar aşamasına varan bu tür gelişmeler karşısında Bakanlık olarak ne gibi tedbirler alınacaktır?