Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türkiye vatandaşının bulunduğu bir gemiye saldırarak 10 gemiciyi kaçırdı.

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya ve Gana makamları nezdinde girişimde bulunulduğunu açıkladı.

Türkiye bandıralı Paksoy-I kargo gemisine dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda mürettebattan 10 Türk kaçırıldı.

Gemide 18 Türkiye vatandaşının bulunduğu bildirildi.

Kaçırılan Türkiyeli gemicilerin kimlikleriyle ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

Paksoy 1 isimli gemi 114 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde. Gana Deniz Kuvvetleri mürettebatın serbest bırakılması için korsanlarla iletişim kurmaya çalışıyor.

FİRMA YÖNETİCİSİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR, FİDYE TALEBİ YOK

NTV'ye konuşan gemicilik firmasının yöneticilerinden Sefa Paksoy, olay sırasında yaralanma ve can kaybı yaşanmadığını, personelin serbest bırakılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Firmaya bir fidye talebi ulaşmış değil.

DIŞİŞLERİ: NİJERYA VE GANA İLE TEMASA GEÇİLDİ

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya ve Gana makamları nezdinde girişimde bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Douala Limanından (Kamerun) Abidjan'a (Fildişi Sahili) gitmekte olan Türk bandıralı bir kargo gemisi 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğramıştır. Saldırı sonucu, Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümü korsanlar tarafından kaçırılmıştır. Korsanların terk ettikleri gemi Tema Limanına (Gana) çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır."