İstanbul Bakırköy’deki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan dilbilimci, eleştirmen ve yazar Necmiye Alpay ve ödüllü yazar Aslı Erdoğan, önceki gün kamuoyuyla birer mesaj daha paylaştı. 

Evrim Altuğ'un Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Alpay ve Erdoğan şahsında tüm tutuklu gazeteci ve aydınlar adına tutulan “Özgürlük Nöbeti”ne mesaj gönderen Necmiye Alpay’ın mesajı şöyle:

“Sevgili Nöbetçiler, Sizlerin çabalarınız bazen bir tür utanç yaratıyor, sonra şöyle teselli buluyoruz: Bu çabalar bizim toplumumuzun bir haklar ve özgürlükler toplumu olmasına yöneliktir ve şimdiye kadar görülmemiş bir güç kazanmaktadır. Nice mücadelelere, sevgiyle!”

 Aslı Erdoğan ise şu mesajı paylaştı:

“Duvarları biraz olsun katlanılır kılan, sizin oradan, dışarıdan gelen, her türlü engele karşın bize ulaşan sesiniz... Bu sese ne denli gereksinim duyduğumuzu - bütün mahpuslar adına - ifade edebilmem çok zor. Herkese çok çok selamlar, sevgiler, sonsuz teşekkürler... Dayanışmayla.”

Erdoğan aynı mesajda Ahmet ve Mehmet Altan’ın tutuklanmasına da değinerek şunları vurguladı: “Not: ‘Yanlışlıkla’ tutuklananlardan biri olarak, bize bunu reva görenlerin hiç mi utanç duymadığını düşünüyorum, çözemiyorum.

Ahmet ve Mehmet Altan’a cesaret ve güç dilerim. Dün gece ikisini de uzun uzun düşündüm. Bir kardeş cezaevinde tecritte, diğeri ise nezarette... Bizlerden, elinde kaleminden başka bir şey olmayanlardan, nefret mi ediyorlar, korku mu duyuyorlar, bunu da çözemiyorum. İnsan hayatıyla böylesine oynamak... Çok ağır bir suç ve bu suç “hukuk kisvesi” altında işleniyor.”

LONDRA'DA EYLEM 

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Türk Büyükelçiliği önünde İngiltere PEN Yazarlar Derneği’nce bir protesto düzenlendi. “Kültürservisi.com” internet sitesinden Haziran Düzkan’ın haberine göre, etkinlikte Ahmet Altan, Mehmet Altan, Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan gibi tutuklu aydınlar için özgürlük talebinde bulunuldu. PEN İngiltere birimi, yazarlara posta kartı gönderilmesi için de uluslararası bir kampanyayı sürdürüyor.