Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın talebi üzerine 42 isim hakkında gözaltı kararı verildi.
 
Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın İstanbul'daki evinde bulunamadığı belirtildi. Ilıcak'ın Bodrum'da olabileceğini değerlendiren İstanbul polisi, Muğla polisi ile temasa geçti.

GÜVERCİNLİK'TEKİ EVİNDE ARAMA YAPILDI AMA BULUNAMADI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın Bodrum’daki yazlığında arama yapıldı.
 
Ilıcak’ın, bugün saat 05.00’te, Bodrum’a giriş yaptığının mobese kameralarınca tespit edildiği belirtildi. Görevlilerin evine gittiği Ilıcak burada bulunamadı. Bahçevanının, Ilıcak’ın evine gelmediğini söylediği belirtildi.
 
Ayrıca Ilıcak’ın yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında, Gündoğan Mahallesi’nde oturan akrabası işadamı S.I.’nın evini de kontrol edilip arandığı bildirildi. Bunun yanında yaz aylarında tatil yaptığı teknede de arama yapıldığı ancak Ilıcak’ın şu ana kadar bulunamadığı belirtildi.
 
Sahil Güvenlik ekiplerinin Güvercinlik ve Göltürkbükü koylarındaki teknelerde, jandarma ve polis ekiplerinin de bulunabileceği ev ve tatil sitelerinde aramalarını sürdürüyor.
 
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Darbe girişimiyle ilgili haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında Nazlı Ilıcak’ın da bulunduğu 42 kişiden 5’i gözaltına alındı. İsimler şöyle: Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyit Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar.

Soruşturmayı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü yürütüyor. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, haklarında yakalama emri çıkarılan isimler şöyle:

"Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, Ayşe Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin."
 
FATİH YAĞMUR'DAN AÇIKLAMA

Hakkında gözaltı kararı verilen gazeteciler arasında bulunan Fatih Yağmur, Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. Yağmur, AKP'ye yakın Sabah gazetesinin yayınladığı 'gözaltı' listesini anımsatarak,"Hakkımda gözaltı kararı verilmiş" diye yazdı. Telefonlarını kapattığını dile getiren Yağmur, "OHAL bitene kadar teslim olmayacağım" ifadelerini kullandı.
 

Telefonlarımı vs kapattım. OHAL bitene kadar teslim olmayacağım.

— Fatih Yağmur (@fatihyagmur) 25 Temmuz 2016
/blockquote>  

Hakkımda gözaltı kararı verilmiş Sabah'ın yayınladığı listeye göre.
İşsiz bırakılmakla cezalandırmak yetmedi sanırım.

— Fatih Yağmur (@fatihyagmur) 25 Temmuz 2016


Bülent Mumay Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Üyesi olduğum tek örgüt Türkiye Gazeteciler Cemiyeti” ifadelerini kullandı.

Sandıkla gelen sandıkla gider. Her türlü #DarbeyeHayır

— Bülent Mumay (@bulentmumay) 15 Temmuz 2016

Üyesi olduğum tek örgüt budur. Ne başka örgüt bilirim, ne başka meslek. Savcılığa gidip yüz yüze de anlatacağım. pic.twitter.com/6Wlte7A4vf

— Bülent Mumay (@bulentmumay) 25 Temmuz 2016
Öte yandan Gazeteci Bülent Mumay’ın gözaltı kararına gazeteciler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

 

Bülent Mumay gibi gazetecileri içeri almak ne demek? Bu darbecilerle mücadeleyi bulandırmaktır!

— Fehim Taştekin (@fehimtastekin) 25 Temmuz 2016
 

gazeteci bülent mumay'ın bugüne kadar yaptığı haberlere bir bakın, bir kendi yaptığınız haberlere, acaba kim cemaate destek olmuş, ayıptır!

— Güneş Duru (@gunesduru) 25 Temmuz 2016
 

sabahın gözaltına alınacak gazeteciler listesi meslek etiği dahil pek çok açıdan berbatlık. taraf sürecinden hiç mi ders almadınız?

— Güneş Duru (@gunesduru) 25 Temmuz 2016