RTÜK, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından düzenlenecek ‘Nakşibendilik Sempozyumu’ için hazırlanan reklam filminin kamu spotu olarak ücretsiz yayınlanmasına karar verdi.
 
Cumhuriyet’ten  Ozan Çepni’nin haberine göre vakıf, 2-4 Aralık tarihlerinde düzenlenecek sempozyum için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na başvurarak, hazırlanan 23 saniyelik reklam filminin ücretsiz yayınlanmasını istedi.
 
Nakşibendi tarikatının kurucusu sayılan ve 14’üncü yüzyılda yaşayan Bahaeddin Nakşibend’in hayatının ele alınacağı sempozyumun reklam filminin sonunda ise Aziz Mahmud Hüdai Vakfı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi logolarının bulunduğu belirtildi.
 
İnceleme yapan RTÜK, üst kurul oylaması esnasında tarikat reklamıyla ilgili ‘kamuoyunda farkındalık oluşturacağı ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacağı’ görüşünü savunurken, reklam filminin ücretsiz yayınlanması kararı HDP ve CHP’li üyelerin ret oylarına karşın AKP ve MHP’li üyelerin oyları ile kabul edildi.