Son dönemde Türkiye'de artan askeri operasyonlar ve Fetullah Gülen'in Kürt sorununa ilişkin yaptığı açıklamalara Federal Kürdistan Bölgesi'nden Nakşibendi şeyhi Abdulrahman Nakşibendi’den yorum geldi.

Fetullah Gülen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt halkına karşı katliam fetvası çıkardıklarını belirten Nakşibendi, Türkiye'de Kürtlere yönelik uygulamaların Saddam dönemindeki enfallerin devamı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Gülen ve AKP Hükümeti'nin Müslümanlık adına başka Müslümanlar hakkında ölüm fetvası vermesi ne İslamiyet'le ne de şeriatla bağdaşıyor. Çünkü eğer birileri selam veriyor ya da barış elini uzatıyorsa, bunlar Müslüman olmasalar dahi, onlar hakkında ölüm fetvası çıkaramazsın. Bu çağrı haramdır. Allah ve İslamiyet'le hiçbir alakası yoktur. Tamamıyla ırkçılık üzerine kurulu bireysel hırslardan kaynaklıdır."

Fethullah Gülen geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:

“Herkes bu meselenin halli için duanın gücüne de sığınmalı; her fırsatta gönüllerini Yüce Dergâh’a açıp “Allahım, birliğimizi sağla, aramızı te’lif buyur, bizi vifak ve ittifaka muvaffak kıl. Hidayet ve ıslahını murat buyurduğun insanları ıslah eyle, kalb ve kafalarına salah ver. Şayet düşmanlık yapanlar arasında ıslahını murat buyurmadığın ve kendileri hesabına ıslah istemeyen kimseler varsa, onların da altlarını üstlerine getir, birliklerini boz, evlerine ateş sal, köklerini kurut ve işlerini bitir” diye niyaz etmelidir.” (ANF/SALİH FIRAT)