Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan'ı sosyal medya üzerinden 'Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın' sözleriyle tehddit etmişti. HaberTürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşesinden Talat Paşa'nın savunulamayacağını yazdı. 

1915 'Ermeni Soykırımı'na  ilişkin olarak kaleme aldığı yazısında Alçı, "Talat Paşa savunulamaz. Çıkardığı Tehcir Kanunu ve katledilen Ermenilerin ölümleri meşrulaştırılamaz" dedi. 

Nagehan Alçı'nın, "Ermeni kardeşlerimizin acılarını en iyi biz Türkler anlayabiliriz..." başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

"Biz Türkler de Balkanlardan ve Kafkaslardan Anadolu’ya zorunlu sürgün yaşarken korkunç acılar çektik. Binlerce Türk katledildi. Yerinden yurdundan edilmenin nasıl bir şey olduğunu, Ermenilerin yaşadıklarını en iyi biz Türkler anlamalıyız. Onlar çok çok büyük bir acı yaşadı... Bu acı ile yüzleşmeli ve tarihi yerli yerine koymalıyız. Şüphesiz 1915 ortamında Ermeni milliyetçisi çetelerin büyük zulümleri vardı. Ama Ermeni milliyetçisi çetelerin mezaliminin faturasını Talat Paşa ve İttihatçı zihniyetin Ermeni halkına kesmeyi amaçladıklarını da kabul etmeliyiz. 

Talat Paşa savunulamaz. Çıkardığı Tehcir Kanunu ve katledilen Ermenilerin ölümleri meşrulaştırılamaz. Gazeteciler, din adamları, sanatçılar, iş insanları… Binlerce Ermeni yurttaşımızın ailelerinden koparılarak yollara sürülmesi birçoğunun yolda katledilmesi biz Türk milletinin omuzuna yüklenecek bir suç değildir. Bu sorumluluk dönemin İttihatçı hükümetine aittir. İttihatçılar bana göre de bir insanlık suçu işlemiştir. Ancak 106 yıl sonra bugün o İttihatçı zihniyet maalesef Talat Paşa üzerinden Ermeni vatandaşlarımızı hala öldürmekle tehdit edebiliyor.