Türkiye, Musul operasyonunun başlaması ile birlikte Irak sınırında güvenlik önlemlerini artırdı.

Askeri kaynaklar, harekatın başlamasından sonra hava taarruzları için İncirlik Üssü'nün kullanılmasına ilişkin talep gelmediğini, Türkiye hava unsurlarının operasyona destek vermediğini ve Başika’dan da top veya diğer tür atışların yapılmadığını söyledi.

Kaynaklar 500-600 kadar Türk askerinin olduğu, Fırtına obüsleri, Stinger uçaksavar füzeleri, tank ve diğer zırhlı araçların bulunduğu Başika Üssü'nde de en üst düzey alarm durumunun devam ettiği ifade etti.

Uğur Ergan'ın Hürriyet'teki haberine göre, kaynaklar Irak'ın Musul kentini IŞİD'den kurtarmak için düzenlenen operasyonun başlamasından sonra hava taarruzları için İncirlik dahil hiçbir Türk üssünün kullanılmasına ilişkin talep gelmediğini, Türk hava unsurlarının operasyona destek vermediğini ve Başika'dan da destek için top veya diğer tür atışların yapılmadığını kaydetti.

Yetkililer, Başika'da Türk askerinin eğittiği, Ninova Bekçileri'nden yaklaşık 2 bin kişilik bir gücün Musul operasyonuna katıldığını söyledi. Irak Türkmen Cephesi lideri Erşad Salihi, Bağdat yönetiminin dışlamasına rağmen Türkmenlerin 500 kişilik bir gücünün operasyona destek vermeye hazır olduğunu söyledi.