Ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın cenazesi İzmir’den İstanbul’daki Gazi Cemevi’ne getirildi. Cemevinin çevresi polislerce ablukaya alındı. 

Tutuklu bulunduğu İzmir Kırıklar 1 Nolu Cezaevi’nde “adil yargılanma” talebiyle başladığı ölüm orucunun 297’nci gününde hayatını kaybeden Mustafa Koçak’ın cenazesi, ailesi tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) sabah saatlerinde teslim alınması sonrası defnedilmek üzere yaşadıkları İstanbul’a doğru yola çıkarılmıştı. Koçak’ın cenazesi ilk olarak Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi Cemevi’ne getirildi.
 
Burada yapılacak törenin ardından Koçak’ın naaşının, ailesinin yaşandığı Esenyurt’taki bir mezarlığa defnedilmesi bekleniyor. 

Koçak’ın cenazesinin getirilmesiyle birlikte Cemevi’nin etrafını saran polisler, içeriye girip çıkmak isteyenlere zorluk çıkardı. Koçak ailesinin Cemevi’ndeki bekleyişi sürüyor.
 
AVUKATI: ÇAĞRILARIMIZ KARŞILIK BULMADI
 
Basın mensuplarına konuşan Mustafa Koçak’ın avukatı Oğuzhan Topalkara, Mustafa’nın gece saat 01.00 gibi yaşamını yitirdiğini, ancak kendilerine saat 03.00’ten sonra haber verildiğini söyledi. Koçak’ın ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesini hatırlatan Topalkara, “Bu konuda kamuoyuna acil talebiyle çağrımızı yaptık. Ancak çağrılarımız karşılık bulmadı. Ve gece yarısı maalesef ölüm haberini aldık” dedi.
 
Koçak’ın taleplerinin çok basit olduğunu söyleyen Topalkara, “Adil yargılanma istiyordu. Kendisi hakkında yalan ifade veren ve bunu daha sonrasında itiraf eden kişinin tekrar dinlenmesini istiyordu. Adil yargılanma hakkının sağlanmasıydı. Mustafa’yı basit talepleri yerine getirmedikleri için katlettiler, bizde şuan bu katliamın tanıklarıyız” ifadelerini kullandı.