Muş'ta AKP'nin yaptığı itirazla başlanan oy sayım işleminden sonuç alınamaması üzerine merkez ilçe oylarının yeniden sayımı için yapılan başvuru, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 

Muş’ta AKP’lilerin itirazı ile oylar yeniden sayıldı. HDP’nin 3 milletvekili AKP’nin ise 1 milletvekili çıkardığı kentte sonuçlar değişmedi.

AKP’nin Muş'ta seçim sonuçlarına yaptığı itirazın İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmesi ardından başlayan sayım; Korkut, Varto, Malazgirt ve Hasköy'de tamamlanırken, Bulanık'ta şimdiye kadar 123 sandık sayıldı, 29 sandığın sayımının da bugün tamamlanması bekleniyor.

AKP'NİN 13 HDP'NİN 72 OYU EKSİLDİ

Sayımı tamamlanan Hasköy’de AKP'nin 12, HDP'nin 4 oyu eksildiği, Korkut’ta AKP'nin 2, HDP'nin 18 oyunun eksildiği, Varto'da AKP'nin 4 oyu artarken HDP'nin 29 oyu eksildi, Malazgirt’te AKP'nin 3, HDP'nin 21 oyu eksildi. Bulanık ilçesinde ise oy sayım işlemi devam ediyor.

SONUÇ ALINMAYINCA İKİNCİ BAŞVURU

Şimdiye kadar sayımı tamamlanan sandıklardan çıkan sonucun değişiklik sağlamaması üzerine AKP bu kez daha önce sadece geçersiz oyların sayımının yapıldığı merkez ilçenin bütün oylarının sayılması için İl Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

BAŞVURU REDDEDİLDİİ

Başvuruyu değerlendiren İl Seçim Kurulu, merkez ilçede bulunan 278 sandıkta yapılan sayımlarda herhangi bir hatanın bulunmadığını ve yeniden yapılacak bir sayımın hukuki bir yarar sağlamayacağı kanaatine vararak, "...tüm oyların sayım işlemi neticesinde elde edilen sayım işlemi sonucu karşılaştırıldığında sayılması istenen oyların sayım işlemi neticesinde esasa etki edebilecek suretle bir oranda olmadığının anlaşılması..." ifadelerine yer vererek, başvuruyu reddetti.

‘3-1 KAZANDIK, SONUÇ DEĞİŞMEDİ’

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Gülistan Kılıç Koçyiğit, oyların yeniden sayılması için hukuki, maddi bir dayanağın olması gerektiğini ancak olmadığını söyledi. Ona rağmen sayılan oylarda sonuçları etkileyebilecek bir sonucun olmadığını belirten Koçyiğit, “Merkezde oyların sayımı bitti. Bulanık’ta birkaç sandık kaldı, onların sayımı devam ediyor. Onlardan çıkacak oylar da sonucu etkilemeyecektir. 3-1 kazandık, sonuç değişmedi” dedi.