IŞİD, Şanlıurfa'ya bağlı Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Umcun ve Tillile köylerine üç gün önce saldırı başlattı. Suriye'nin kuzeyindeki en güçlü Kürt partisi olan Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) bağlı silahlı güçler (YPG) ile El Kaide'den kopan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Rasulayn ilçesinin yaklaşık 15 kilometre güneybatısında bulunan köylerde kontrolü ele geçirmek için katliam yaptı.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, çatışmalarda iddia edildiği gibi 45-50 değil, altı YPG üyesinin öldüğünü açıkladı.
Müslim, "Çatışmalar Rakka ile Hassa arasında Rasulayn’ın batı tarafında sürüyor. Ancak 7’si çocuk, 4’ü kadın 15 kişinin öldürüldüğü yer Tillile köyüdür. Basılan köy, Rasulayn’ın 15 kilometre güneydoğusundadır. Kürt köyü olarak biliniyor ancak savaştan kaçan sığınmacı Araplar da bu köyde yaşıyor" dedi.

El Cezire Türk'te yer alan habere göre Müslim, IŞİD'in öldürdüğü sivilleri YPG mensubu olarak göstermeye çalıştığını, bu nedenle 'YPG çok kayıp verdi' şeklinde 'yanlış' haberlerin yayıldığını söyledi.

Suriye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Müslim, "Rojava’daki demokratik yönetimin açıklamasına göre hakim olunan bölgelerde sandık bile kurulmayacak" ifadelerini kullandı.

Perşembe günü PYD güçlerinin elinde bulunan Tillile köyüne IŞİD tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda çoğu kadın ve çocuk 17 kişinin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.