Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Musevi işadamı İshak Alaton hakkında 'Paralel Devlet Yapılanmasına' maddi ve manevi destek sağlamak suçlamasıyla inceleme başlattı.

Kamil Elibol'un Sözcü'de yer alan haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Üzeyir Garih’in eski İthalat Koordinatörü Doğan Kasadolu’nun suç duyurusu üzerine ünlü işadamı İshak Alaton hakkında “Paralel Devlet Yapılanmasına” maddi ve manevi destek sağlamak suçlamasıyla inceleme başlattı.

Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen incelemenin Alarko Holding’in kurucusu Alaton’un hayatını anlatan “Lüzumsuz Adam İshak Alaton” kitabındaki hatıraları kapsadığı öğrenildi.

İşadamı Kasadolu suç duyurusunda İshak Alaton’un eski ortağı Üzeyir Garih cinayeti ile ilgili çok şey bildiğini öne sürerek, “Kitabındaki hatıralarından cinayetin aydınlanmasına katkı sağlamak yerine bildiklerini Savcılık makamlarından gizlemek suretiyle bu cinayetin ört bas edilmesi maksadıyla Paralel Yapı olarak bilinen bazı bürokratlarla birlikte hareket ettiği sahiptir” dedi.

Kasadolu’nun suç duyurusu üzerine İshak Alaton hakkında geçen yıl başlatılan Savcılık incelemesinin halen sürdüğü bildirildi. Başsavcılığın iddialar ile ilgili “takipsizlik” kararı vermemesinin incelemenin soruşturmaya dönüştürülebileceği şeklinde yorumlandı.