Diyarbakır'da 20 Eylül 1992'de öldürülen gazeteci ve yazar Musa Anter'in (Apê Musa) ölümüne ilişkin açılan davada katil zanlısı olarak yargılanan Hamit Yıldırım, Şırnak merkeze bağlı Kumçatı Belde Belediyesi Başkanlığı için AKP'den aday adayı oldu. 90'lı yıllarda bölgede koruculuk yapan Yıldırım'ın 3 gün önce adaylık için resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi.

5 YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ

JİTEM'ci Abdülkadir Aygan tarafından Anter cinayetinin faili olarak gösterilen Yıldırım, 29 Haziran 2012'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmış ve 5 yıllık tutukluluk süresi dolduğu için geçtiğimiz yılın Haziran ayında tahliye edilmişti.

İTİRAFÇI AYGAN: ANTER'İ YILDIRIM ÖLDÜRDÜ

İtirafçı Aygan verdiği bir röportajda Yıldırım hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Hamit Yıldırım geldiğinde heyecanlıydı. Herkes de silah vardı. Tabanca vardı üzerinde. Şırnaklı Hamit Yıldırım'a umman isimli 9 milimetrelik 14'lü bir silah verilmişti. 'Niye yanımıza getirmedin' diye sordum. O da, 'Şüphelendiler o yüzden vurmak zorunda kaldım. Vurmak zorunda kaldım' dedi."

Hamit Yıldırım’ın fotoğrafını teyit eden Aygan, "Katil bu. Cemil Işık'ın adamıydı. Şırnaklı Hamit olarak biliniyordu. Şırnak merkez Kumçatı'lı Şırnaklı Hamit Yıldırım olarak JİTEM ve Yeşil'in görevlendirdiği kişi buydu. Kesin olarak teşhis ediyorum. Cinayetten bir sene önce ve 9 sene sonra çekilen fotoğraflar aynıdır. İnce ve uzundur. O zaman gömlek giymiş ve tabancayı gömleğin altına koymuştu. Olay gecesini hatırlayınca sinirlerime hakim olamıyorum yazık ya" demişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı