Muş Valiliği, dün geceden bu yana sosyal medyada yer alan başında üç erkeğin durduğu çıplak kadın ceset fotoğrafının gerçek olduğunu ve Varto’da çekildiğini doğruladı.

Dün akşam internete sızan fotoğrafta, yere yüzükoyun yatırılmış çıplak bir kadın cesedi görülüyor, başında duran üç erkeğin de özel harekat görevlisi olduğu iler sürülüyordu. Fotoğraftaki kadının 10 Ağustos’ta Varto’da güvenlik güçleriyle gerçekleşen çatışmada hayatını kaybeden ‘Ekin Van’ kod adlı PKK üyesi Kevser Eltürk olduğu ortaya atılmıştı.

Muş Valiliği, bugün internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak, sosyal medyada böyle bir fotoğrafın yayınlandığının tespit edildiğini, görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medyaya servis edenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “10.08.2015 tarihinde İlimiz Varto İlçesi kırsalında güvenlik güçlerimiz ile girdiği çatışma neticesi etkisiz hale getirilen PKK terör örgütü mensubu bayana ait bazı görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandığı tespit edilmiştir. Kamuoyu ve Valiliğimizce kabul edilemeyecek şekildeki bu görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medya’ya servis eden kişi veya kişiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada isim verilmese de PKK’lı kadının 10 Ağustos’ta Varto’daki çatışmada hayatını kaybettiği bilgisinin vermesi, PKK’lı kadının Kevser Eltürk olduğu iddiasını doğrulamış oldu. (Diken)

İlgili Haber: 'Fotoğrafın Kevser Ertürk'e ait olduğunu düşünüyoruz'