Yazar Murathan Mungan, KHK ile ihraç edilen ve işe geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ziyaret etti.

Mungan, “Daha hangi zulme, hangi hukuksuzluğa hazır olmak lazım artık bilmiyorum. Bir şeyler söylememi istediniz, ama benim kelimelerim bitti. İnsanların bedenlerini öne sürecek kadar bir çaresizlik karşısında sözlerimin yeterince güçlü, anlamlı, işe yarar olacağını düşünmüyorum. Bu haksızlığa karşı sağduyulu olmaya çağıracağım kamuoyunun Türkiye’nin kaçta kaçıdır artık ben de bilmiyorum. Muhtemelen söyleyeceklerimi duymak isteyenler benimle aynı şeyleri düşünüyor ve hissediyorlardır, duymak istemeyenlere sesim ulaşıyor mu bilmiyorum.

En ilkel güdülerimize ahlak, vicdan, insanlık vesaire ne derseniz deyin, onlara seslenmek istiyorum. Ne kadarı kaldıysa vicdanınızın, ahlakınızın, insanlığınızın; bu gibi durumlar için onlardan yardım almaya bakın." dedi. 

Yazar, oyun yazarı ve şair Murathan Mungan'da @NuriyeGulmen ve @SemihOzakca'yı ziyaret ederek desteklerini iletti! Video: @idilfosem pic.twitter.com/od5N9S0HSW

— ՏԾʅՎԹՌɿʍ (@TurkulerSahit) 11 Mayıs 2017