Gazeteci Murat Yetkin, hayatını kaybeden yazar ve yayıncı Muzaffer İlhan Erdost’la hakkında “Muzaffer Abi’nin, bir öncünün ardından” başlığıyla bir yazı kaleme aldı. Yatkin, "Acıyı bal eyleyen’ kuşaktan. Çok acılar çekti" dedi. 

Kişisel web sitesinde yayınladığı yazısında Murat Yetkin, 12 Eylül askeri darbesiyle uygulanan sıkıyönetim kaldırıldıktan sonra Muzaffer İlhan Erdost’la tanıştığını anlattı: “Muzaffer Abi ile yüz yüze tanışmamız daha sonra oldu, sıkıyönetim kaldırıldıktan, o ‘İlhan İlhan’ adıyla yeni kitabevini açtıktan sonra. Sevgili arkadaşım Ömer Türkeş ile birlikte yanına gidip ‘Abi biz artık yazmak istiyoruz’ dediğimde bizi Yarın dergisine götürüp, Semih Gümüş Acar ile tanıştıran, yazarlık kariyerimizi başlatan da o olmuştu.”

Erdost’un İnsan Hakları Derneği’nin kurucuları arasında olduğunu ve derneğin kuruluşuna büyük katkı verdiğini aktaran Yetkin’in yazısının bir bölümü şöyle:

“Muzaffer Abi sadece yayıncılıkta değil, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde de öncülerdendi. Çok acılar çeken bir kuşaktandı, arkadaşı, şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in dediği gibi ‘Acıyı bal eyleyen’ kuşaktan. Çok acılar çekti; eşi Rana’nın, Sol Yayınlarını devralan oğlu Barışta’nın vefatını yaşadı. En son 22 Şubat’ta Halit Çelenk’in eşi Şekibe Çelenk’in cenazesinde konuştuktan sonra fenalaşmış hastaneye kaldırılmıştı. Lösemi teşhisi konulduğu gün vefat etti. Eşinin ve oğlunun yanına defnediliyor. Yarım bıraktığı üç kitabı tamamlamak Gül Erdost ve kızı Suları Erdost’a düşecek. Muzaffer Abi bir öncüydü. Sessiz, sakin, kararlı ve bütün baskılara karşı demokratik hak ve özgürlükler için kendi bildiğince çalışan öncülerden. Saygı ve rahmetle anıyorum.”