Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen’in çıkışı ve muhalefetin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ayhan Bilgen'in HDP içindeki değişim çıkışı üzerinden "Muhalefet değişmeden iktidar değişir mi?" sorusuna yanıt arayan Yetkin, Bülent Ecevit ve Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidara gelmeden önce partilerinde nasıl bir değişim yaşadıklarını anlattı.

Konuyu güncel siyaset boyutunda da inceleyen Murat Yetkin'in YetkinReport'ta yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

"MHP lideri Devlet Bahçeli, siyasetini değiştirmemek için partisinden kopmaları göze almış, bu sorunla da iktidarın gizli ortağı olarak başa çıkmış istisnai bir örnek.

Ancak İyi Parti’yi kuran Meral Akşener bu nedenle zor bir dönemeçte. Kendi değişim istiyor, tabanı değişim istiyor ama MHP’den gelen kadrolar istemiyor ve yönetimde çoğunluktalar.

Keza Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu “AK Partinin kuruluş felsefesi” çizgisinde ısrarlı. Oysa hemşerisi Mevlâna Celaleddin “Yeni şeyler söylemek lâzım” diyor.

Ve CHP. Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal döneminde betonarme hale gelmiş partideki taktik değişikliklerle 25-26 aralığına çıkarabildi. (Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki anti-Erdoğan yükselişi kalıcı saymamak gerekiyor.) 2019 yerel seçimlerindeki ittifaklar siyasetiyle CHP’nin son zamanlardaki en büyük (ve tek) başarısına imza attı. Son kurultaysa beklenen dönüşümü getirmedi.

Tıpkı AK Parti gibi CHP de bir tıkanmaya doğru gidiyor. Ülkenin iki büyük partisinin, dolayısıyla siyasetin ana arterinin tıkanmaya doğru gittiği ortamda üçüncü parti HDP içinden bir ses, kendilerinin de tıkanma içinde olduğu çıkışını yapıyor.

Muhalefet değişmeden iktidarın değişmesi zor."

Yazının tamamı burada.