Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 4 Haziran'da milletvekillikleri düşürüldükten sonra tutuklanan vekillerden CHP'li Enis Berberoğlu'nun koronavirüs salgını gerekçesiyle ev iznine gönderilip, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın cezaevinde tutulmasına, "Vicdanların sindirmesi zor" diyerek tepkisini gösterdi.

Bir buçuk yıldır bekletilen kararın şimdi gündeme getirilmesinin siyaset kulisinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli desteğiyle siyaseten daha da sert bir çizgiye kayacağı şeklinde yorumlandığını aktaran Yetkin, "Ancak burada siyasi değil insani ve vicdani bir sorun da bulunuyor" dedi.

Murat Yetkin'in yetkinreport.com'da yer alan yazısının bir bölümü şöyle: 

Bir buçuk yıldır bekletilen kararın şimdi gündeme getirilmesi siyaset kulisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli desteğiyle siyaseten daha da sert bir çizgiye kayacağı şeklinde yorumlandı.

Ancak burada siyasi değil insani ve vicdani bir sorun da bulunuyor.

Şimdi ben “Neden Berberoğlu (o da 31 Temmuz’a dek) ev iznine gönderildi de, Güven ve Farisoğlu gönderilmedi? Onlara virüs bulaşmıyor mu?” diye sorunca sıralanacak gerekçeler belli: Çünkü onlar terör suçlusu, terör suçlusu olunca (Berberoğlu gibi Maltepe’deki) açık cezaevine değil, (Diyarbakır’daki) kapalı cezaevine kondular, bu yüzden de izin verilmiyor.Hepsinin de yasada yeri olan bu gerekçeler, bu sorulara insani ve vicdani olarak yanıt veremiyor.

Herkese bulaşabilen virüs, Güven’e, Farisoğulları’na, Edirne cezaevinde tutulan önceki HDP eş-başkanı Selahattin Demirtaş’a Diyarbakır’ın seçilmiş belediye başkanlarından Gültan Kışanak’a, HDP’liere bulaşamaz mı? Bir nevi Covid aşısı mı sayılıyor HDP üyesi olmak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne diyor bu konuda?

Ondan sonra HDP Eş-Başkanı Pervin Buldan çıkıp “Türkiye’de HDP’lilere, Kürtlere ayrı hukuk uygulanıyor, ayrımcılık yapılıyor” dediğinde kaşlar çatılıyor. Buldan ve HDP Eş-Başkanı Mithat Sancar çıkıp Edirne ve Diyarbakır’dan Ankara’ya yürüyeceklerini açıklayınca kaşlar çatılıyor, öfke kabarıyor. Berberoğlu 2017 Haziran ayında tutuklandığında CHP lideri “Adalet Yürüyüşü” adı altında Ankara’dan Maltepe cezaevinin bulunduğu İstanbul’a yürümüştü.