Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP’deki gelişmeleri değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek adam eleştirilerine karşı kendisiyle otorite savaşına girmeye çalışmayacak bir ismi AKP'nin başına, getireceğinin konuşulduğunu yazdı.

Yetkin yazısında, "Her AK Partilinin Mart sonunda yapılması beklenen AK Parti Kongresi öncesinde kendisini Erdoğan’a hatırlatma yöntemi farklı. Erdoğan’ın AK Parti yönetim kademelerini yeniden yapılandırma çabası var. Erdoğan’ın bir yandan da içeride ve dışarıda parti-devlet, tek adam eleştirilerine karşı AK Parti’nin başına, kendisiyle otorite yarışına girmeye çalışmayacak bir isim getirme ihtimali de konuşuluyor Ankara’da. Eğer buna karar verirse, Binali Yıldırım’dan Numan Kurtulmuş’a, Süleyman Soylu’ya dek isimler dolaşıyor etrafta. Berat Albayrak müdafaa hattının şimdi kurulmasında Kongre sürecinin de etkisi var" ifadesini kullandı.

Yetkin ayrıca görevinden ayrılacağını duyuran AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın Berat Albayrak’ın desteklediği isim olduğunu ifade ederek, “İşin ilginci bu savunma kampanyası sürerken AK Parti İstanbul teşkilatında Albayrak odaklı önemli bir değişiklik olmasıydı. Parti içinde 2019 yerel seçiminde “İstanbul’u kaybeden adam” olarak anılan İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak görevden çekilecek, yerine Saadet Partisi kökenli Osman Nuri Kabaktepe İl Başkanlığına aday olacaktı. Şenocak, İstanbul Belediye seçiminde CHP’li Ekrem İmamoğlu’na rakip olan Binali Yıldırım’ın itirazına rağmen Albayrak desteğiyle yerini korumuştu. Erdoğan’ın İstanbul’daki etkili AK Parti ilçe başkanlarının talebi üzerine Şenocak’ın çekilmesine onay verdiği medyaya yansıdı. Bir yandan Albayrak’a yakın üst bürokratlar birer birer, dikkat çekmeden görevden alınıyor, Parti örgütünün en önemli kolu olan İstanbul’da Albayrak etkisi geriye itiliyor, diğer yandan Albayrak iktidarın etkili isimlerinde neredeyse aziz mertebesinde övülüyor” dedi.

Yetkin, CHP’lilerin #DamatNerede etiketine karşı sosyal medyada #BeratAlbayrakYanındayız etiketinin açılmasına ilişkin olarak da, "CHP’nin açtığı “Damat nerede? 128 milyara ne oldu?” kampanyası AK Parti’yi Berat Albayrak’ı dört koldan savunmak zorunda bıraktı. Belli AK Parti, Albayrak için müdafaa hattı kurmazsa sıranın 'Ekonominin sorumlusu benim' diyen Erdoğan’a geleceği endişesinde." yorumunu yaptı.

Yazının tamamı burada.