Dicle Nehri'nde bulunan Murat İzol'ün cenazesi Diyarbakır Devlet Hastane'sinde yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından defnedilmek üzere teslim alındı.

Diyarbakır'ın Fiskaya semtinde 12 gün önce polisin kovalaması sonucu Dicle Nehri'ne atlayan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 19 yaşındaki Murat İzol isimli gencin cenazesi akşam üzeri tarihi Ongözlü Köprü civarında su yüzüne çıkınca yurttaşlar tarafından çıkarılmıştı.

Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsisinin ardından İzol'ün naaşı yakınları tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere doğduğu Eğil ilçesine bağlı Kaya köyüne doğru yola çıkarıldı.

Çok sayıda aracın eşlik ettiği cenaze aracına polise ait akrep tipi zırhlı araçların da eşlik etmesi dikkat çekti.

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsiye gözlemci olarak katılan İHD avukatları, görgü tanıklarının belirttiği "kafasında kurşun izi vardı" bilgisinin tersine İzol'ün vücudunda herhangi bir ateşli silah izine rastlanmadığını; ancak kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı inceleme sonrası ortaya çıkacağını kaydetti.

Öte yandan olayın meydana geldiği Fiskaya semtinde bir grubun yolda barikat kurarak yoldan geçen araçları durdurdu. Fiskaya semtine gelen polislerin halka müdahalesi ile semtte olaylar yaşandığı ve polislerin yoğun gaz bombası ile yurttaşlara müdahale ettiği bildirildi.

İzol’un cenazesi telefon ve fener ışıklarıyla toprağa verildi. İzol’un ailesi Kürtçe ağıtlar yakarken abla Çiğdem İzol ise, kardeşinin yüzünü bir kez daha görebilmek için gözyaşları içinde feryat etti.(ANF)