T24'ün İstanbul Taksim'deki Haber Merkezi'nin bulunduğu binanın kapısının altından atılan bir zarfın içinden çıkan el yazılı notta, T24 ve Cumhuriyet yazarı Aydın Engin (solda) ile Taraf'ın başyazarı Prof. Dr. Murat Belge (sağda) için suikast hazırlığı ihbarı yapıldı

T24’ün haberine göre söz konusu notta, "Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir" dendi. İhbara, "Şahıslara temiz alet verilecektir" notu düşüldü.

T24'ün bulunduğu binanın girişindeki demir kapının altından, posta yolu kullanılmadan elden atılan bir zarfın içinden suikast hazırlığı ihbarı çıktı.

Bugün saat 17:00 sıralarında fark edilen zarftan çıkan notta, Cumhuriyet ve T24'ün kurucu yazarı Aydın Engin ile Taraf Başyazarı, Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Murat Belge için "karar alındığı" ve "vazifelendirme" yapıldığı belirtildi.

SUİKAST İHBARI NOTU

Üzerinde mavi tükenmez kalemden çıktığı anlaşılan el yazısıyla "Bir vatansever Sayın Bay Aydın Engin" yazılı zarfın içinden, yine el yazısıyla yazılmış şu not çıktı:

"Aydın Engin ve Murat Belge için karar alınmıştır ve şahıslar vazifelendirilmiştir. Tarih bilare bildirilecektir. Ben bir vatansever olarak bunu çok yanlış buluyorum. Arzederim.

Not: Şahıslara temiz alet verecekler."

Aydın Engin ile Murat Belge, son olarak  "İnkılap Tarihi ve Tarih ders kitapları, başta Ermeni öğrencilerden olmak üzere, özür dilenerek derhal toplatılmalıdır. 2015’e giderken özlenen Türk - Ermeni barışının yolu buradan geçer" ifadesini taşıyan ve ders kitaplarının nefret söyleminden arındırılmasını talep eden bildirinin imzacıları arasındaydı.