Munzur Üniversitesi'ndeki atamalarda "usulsüzlük" yapıldığı iddia ediliyor. İddialara göre, Rektör Ubeyde İpek, boş kadrolara atamaları liyakat sistemine göre değil, kendine yakın kişilerden seçiyor. Bu usulsüz atamalardan birinin İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne yapılan atama olduğu belirtiliyor. Üniversitede 10 yıl makam şoförlüğünü yapan Yunus Başarır, 2 yıl boş bırakılan İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne atandı. 

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Temmuz 2018’de mezun olan Başarır’ın, lisans diplomasını alması sonrası yeni atama dönemiyle birlikte Mayıs’ta İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne ataması yapıldı. 

20'YE YAKIN KADRO 5 YILDIR BEKLETİLİYOR

Semra Turan'ın MA'da yer ala haberine göre, makam şoförünü İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne atamanın yanı sıra Rektör Ubeyde İpek'in 20'ye yakın atama bekleyen boş kadronun olduğu üniversitede bu şartları taşıyan idari personel ile akademisyenlerin bulunmasına rağmen 5 yıldır bu kadroları boş bıraktığı da öne sürülüyor.

ŞEFLİKTEN PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞINA

Üniversitede son bir ay içrisinde yapılan kimi görev değişiklikleri de oldukça dikkat çekici. Munzur Üniversitesi Personel Daire Başkanı Zeki Yıldız, Genel Sekreter Yardımcılığı'na, vekaletten şef kadrosunda görevlendirilen Aynur Doğan ise Yıldırım'ın yerine Personel Daire Başkanlığı görevine getirildi.

‘LİYAKAT SİSTEMİ İŞLENMİYOR’

İsminin yazılmaması koşuluyla konuya ilişkin bilgi veren Munzur Üniversitesi'nden bir görevli, rektörün hiçbir personelin görüş ve taleplerini kabul etmediğini, kendi çevresinden personellerden bilgi alışverişinde bulunduğunu ve atamaları da buna göre yaptığını aktardı. Çalışan, Munzur Üniversitesi'nde özelikle liyakat sisteminin işlenmediğini belirterek, rektörün hukuksuz bir şekilde atamaları yaptığını dile getirdi.  

‘REKTÖRÜ MAHKEMEYE VERENLER CEZALANDIRILIYOR’

Üniversitede birçok usulsüzlüğün yaşandığını belirten görevli, bu sorunlardan kaynaklı Rektör İpek'i mahkemeye veren memurlar ve öğretim görevlilerin de görev yerleri değiştirilerek, psikolojik baskı ve mobbing ile cezalandırıldığını kaydetti. 

‘HUKUKSUZLUK SİNİR KİRİZİNE NEDEN OLUYOR’

Sözkonusu görevli, yapılan usulsüzlüklerden kaynaklı geçtiğimiz günlerde bir memurun üniversitede sinir krizi geçirerek hastaneye kaldırıldığını, üniversitede yaşananların psikolojilerini bozduğunu dile getirdi. 

Görevli, yaşanan hukuksuzluklara son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.