Geçen sezon Muhteşem Yüzyıl’da Valide Sultan’ı canlandıran Nebahat Çehre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dizi hakkındaki eleştirilerine cevap verdi.

'BURDA AMAÇ GÜNDEM  DEĞİŞTİRMEK'

Muhteşem Yüzyıl'ın halk tarafından büyük bir ilgiyle izlediğini belirten Çehre, "Bu sonuçta tarihi olaylardan yola çıkılarak senaryolaştırılmış bir dizi. Zaten başında bunun bir hayal ürünü olduğu belirtiliyor. Bence burada amaç gündem değiştirmek. Memlekette bu kadar sorun varken , bunu gündeme getirmek niye anlamadım," dedi.

'ELLERİNDE BÜYÜK İMKANLAR VAR, BİLDİKLERİ BİR DİZİ ÇEKSİNLER'

Çehre, "Her tarihçi farklı bir 'Osmanlı' anlatıyor. Sonuç olarak inkar edilemeyecek bir harem gerçeği var. Bu anlatılanların gerçeği  yansıttığına inanmıyorsa ellerinde çok büyük imkanlar var, bildikleri gibi bir dizi  çeksinler biz de izleyelim," açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dizideki Kanuni Sultan Süleyman tiplemesine yönelik olarak, "Biz öyle bir Kanuni tanımadık, onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmeniz lazım. Bunu çok iyi anlamanız lazım. Ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz," diye tepki göstermişti.