TSK’deki intihar iddialarına bir yenisi eklendi.

Alevi olan ve ailesine göre intihar için hiçbir sebebi olmayan er Muharrem Al’ın tüfekle kendini vurduğu ileri sürüldü. Komutanları intihar için çelişkili ifadeler kullandı, aile yeni otopsi istedi

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ballı köyünde bulunan askeri birlikte askerliğini yaparken tüfekle intihar ettiği iddia edilen er Muharrem Al’ın ailesi, intihar iddialarına inanmayarak yeni otopsi için girişimde bulunacaklarını söyledi. Günlerdir Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda taziye çadırı kuran Al’ın ailesi ve yakınları, gerçeği bilmek istediklerini, oğullarının intihar edebileceğine inanmadıklarını dile getirdi.

'İNTİHAR İÇİN HİÇBİR SEBEP YOKTU'

Muharrem Al’ın babası İsmet Al, “Oğlumun intihar edecek bir sıkıntısı yoktu. Neşeliydi ve askerlik sonrası yaşamak istediği güzel şeyleri telefonda bize anlatırdı” dedi. Bayramın ikinci günü evlerine gelen polisin oğullarını sorması üzerine kuşkulandıklarını ve askeri birliği aradıklarını söyleyen baba Al, “Bize kendilerini sonra arayacağını ve bir şey konuşamayacaklarını söylediler. Sonra da aynı gün oğlumuzun ölüm haberini verdiler. Komutanlar çelişkili açıklamalar yapıyorlar” dedi.

Anne Ejlal Al da komutanlardan gerçekleri öğrenmek istediklerini dile getirdiği konuşmasında gözyaşlarını tutamadı.

KOMUTANLARDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Muharrem Al’ın kuzeni olan ve her gün kendisiyle telefonda konuşan Uğur Çiftçileli, askerlikten sonra güzel günlerin hayalini kuran Muharrem’in intiharına inanmadıklarını yineledi. Çiftçileli, “Neden öldükten sonra cenazeyi bekletiyorlar ya da bizlere neden 10 saat sonra haber veriyorlar? Komutanlardan birisi ‘olay yerinde öldü’ diyor, bir başkası hastanede öldüğünü söylüyor. Bizi buna asla inandıramazlar” dedi.

İzmir Barosu ve İnsan Hakları Derneği ise İçişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı ile görüşme talebinde bulunacaklarını aktardı.

'949 İNTİHAR VAKASI İNANDIRICI DEĞİL'


Taziye çadırına ziyarette bulunan İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, aileye başsağlığı diledi ve olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Ziyaret heyetinde bulunan CHP İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Mustafa Moroğlu da son 6 ay haricinde TSK içinde 949 intihar olayı yaşandığını, mezhep ve kimlik sebepleri nedeniyle baskı altına alınan askerlerin intihar vakalarının inandırıcı olmadığını ifade etti. Moroğlu, gerçeklerin aydınlatılması için gösterdikleri çaba karşısında ise ciddi zorluklarla karşılaştıklarını sözlerine ekledi.

Muharrem Al, Tokat’taki 48. Piyade Eğitim Alayı’nda acemilik eğitimini tamamladıktan sonra, iki hafta önce Şırnak’ın Uludere ilçesi Ballı köyündeki birliğe geldi. 21 yaşındaki er, birliğinde tüfekle vurulmuş olarak bulundu. Olay sırasında yanında kimse bulunmadığı ve intihar ettiği iddia edilen Al, Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki otopsisinin ardından İzmir Narlıdere’deki Alevi Bektaşi Derneği Cemevi’nde toprağa verildi. (BirGün, Sendika.org)