Kadıköy’de HDP’nin Eşbaşkanları ile vekillerinin tutuklanmalarına karşı eylem gerçekleştirmek isteyen kadın aktivistlere polis çok sert saldırmıştı. O gün gerçekleşen polis saldırısında birçok kadın aktivist gözaltına alınırken, birçok kişi ise polisin sert saldırısı sonucu yaralanmıştı.
 
Bu eyleme annesi HDP milletvekili Hüda Kaya ile birlikte katılan vicdani retçi Muhammed Cihad Ebrari de polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı.
 
Polis tarafında göz altına alınan Muhammed Cihad Ebrari göz altına alınma esnasında ve karakolda bulunduğu süre zarfında darp edildi ve sağlık kontrolü için getirildiği Hayadarpaşa Numune Hastanesi'nde omurgasında kırık tespit edilmesi üzerine tedavi alındı. Hastanede tedavi gördüğü gece polis tarafından hareket etmesine engel olan omurga kırığına rağmen yatağına kelepçelendi.

Olayın ertesi günü doktor tarafından üç hafta kıpırdamadan yatma zorunluğu ve üç hafta sonra kontrol şartıyla raporlu olarak taburcu edilmesine rağmen polis tarafından sağlık durumuna uygun olmayan koşullarda savcılık ifadesi vermeye götürülmek istendi. Değil oturması, hareket etmesi bile mümkün olmayan Cihad Ebrari hastane önünde yaklaşık bir saat tekerlekli sandaliye üzerinde bekletildi. Güvenlik güçlerinin hasta transferine uygun olmayan bir araçla götürme ısrarına karşın aile ambulansla savcılığa götürülmesi için uğraşırken Cihad'ın yattığı klinik bunun da uygun olmayacağını ve tedavisinin hastanede devam etmesine karar verdi. Bunun üzerine Cihad Ebrari yeniden tedavi altına alındı.
 
EBRARİ’YE YÖNELİK İŞKENCE BİR AN ÖNCE SONLANDIRILMALI
 
Vicdani Ret Derneği polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan üyelerini avukatları aracılığı ile kaldığı hastanede ziyaretinin ardından yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.
 
Vicdani Ret Derneği yaptığı açıklamada şu şekilde çağrıda bulundu: “Gözaltına alınanlar arasında dernek üyemiz olan vicdani retçi Muhammed Cihad Ebrari de bulunmaktadır. Dün yaşanan polis saldırısının ardından gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalı, dernek üyemiz vicdani retçi Muhammed Cihad Ebrari’ye yönelik işkence bir an önce sonlandırılmalıdır” (Yannis V. Yaylalı / Demokrat Haber)