Muğla’nın Düğerek Mahallesi'nde oturan bazı şahıslar ile Kürt aileler arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan sözlü tartışma büyüyerek mahalle kavgasına dönüştü. 

Radikal'de yer alan habere göre, iki grup birbirine bira şişeleri ve taş atmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine çevik kuvvet ile sivil polis ekipleri geldi.

Polisler megafonla anons yaparak tarafları sakinleştirmeye çalışırken, sayıları giderek artan gruplar ise Kürt yurttaşların üzerine yürüdü. Bu sırada bir evden havaya pompalı tüfekle iki el ateş edildi. Bunun üzerine polis her iki gruba da müdahalede bulundu.  Habere göre, AKP Muğla İl Yönetim üyesi Ramazan Pökün ile polisin çabaları sonucu taraflar sakinleştirilebildi.

KÜRTLER 'ÖNLEM' AMAÇLI EMNİYETE

50 Kürt yurttaş ise 'önlem' amaçlı mahalleden çıkartılarak Emniyet'e götürüldü.

Havaya ateş edilen eve giren polis ise, aramalar sonucu kullanılan pompalı tüfeği buldu, el koydu.  Olay yerine gelen ve şüpheli görülen bir otomobilde yapılan aramada ise arabanın bagajında çok sayıda tahta sopa ele geçirildi. Olayla ilgili yaralanan kimsenin bulunmadığı, gözaltı işleminin de uygulanmadığı bildirildi.