17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan, evinde para sayma makinesi ve altı çelik kasa bulunan eski içişleri bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler iflas ettiği öne sürüldü.

Bora Edin’in Sözcü’deki haberine göre Güler, BBS Turizm Eğitim Danışmanlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited adlı şirketini eski ortakları Ahmet Şafak Kuş ve Demir Süerli’ye bıraktı.

Güler’in sahibi olduğu bir diğer şirket Aşk Beslenme ve Danışmanlık Hizmetleri Limited ise geçtiğimiz ay tasfiye edilirken, Innova Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi de mayıs ayında kapatıldı.

Barış Güler’in kapanan beş şirketi şöyle sıralandı:

*Tasfiye halinde Bionet Endüstriyel Ürünleri Pazarlama ve Dış Ticaret Limited Şirketi

*BBS Turizm Eğitim Danışmanlık Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

*Tasfiye halinde BBS Sigorta Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi

*Aşk Beslenme ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi

*Tasfiye halinde Innova Gayrimenkul Geliştirme Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi

PARASI FAİZİYLE İADE EDİLMİŞTİ

17 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından, Güler’in el konulan 400 bin lira, 320 bin avro ve 90 bin doları faiziyle iade edilmişti.

Söz konusu paralar, bir sayma makinesiyle birlikte Barış Güler’in yatak odasında bulunmuştu. O sabah babası ile yaptığı öne sürülen telefon görüşmesinde, Barış Güler, söz konusu paraları ‘üç beş kuruş’ diye nitelemiş, babasının tam olarak ne kadar para bulunduğunu sorması üzerine, “1 trilyon kadar” demişti.