Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, gösterilerde kullanılan molotofkokteyllerinin "Likit bomba" olduğunu savunarak, polise gösterilerde silah kullanma ve vurma yetkisinin verilmesini istedi.

"Bu çok özel bir bomba ve herkes yapamaz. Yapsa bile o neticeyi alamaz. Türk Ceza ve Terörle Mücadele Kanunu'na 'Likit bomba' olarak girmesi gerekmektedir" diyen Avcı, molotofkokteylinin kullanıldığı gösterilerde kademeli olarak silah kullanılmasını istedi.

Adının hukukta değişmesi ve "Likit bomba" olarak tanımlanması gerektiğini belirten Avcı, "Molotofkokteyli atıldığında gerektiğinde silahla karşılıklı vermelidir. Emniyet güçlerine molotof kokteyli atanı vurabilme yetkisi verilmeli ve o an vurulmalıdır" dedi.

Bilindiği molotof kokteyli çok basit yöntemlerle imal edilebiliyor. Kitle gösterilerinde kullanılan molotofların çoğu da ya yanmıyor, ya da ancak kendi düştüğü yeri yakıyor. Çok istisnai olarak yangına neden olursa can ve mal kaybına neden olabiliyor. O zaman da zaten yargılama bunun üzerinden yapılıyor ve ağır cezalar uygulanıyor. Hapishanelerde hala birçok genç hükümlü önemli bir etkisi olmayan molotof kokteylini kullandığı için müeebbete varan ağır cezalar almış durumda.