Batman’dan Ankara’daki HDP Genel Merkezi’ne bazı evrakları kargoyla gönderen Reşat Akıncı’ya MNG kargo tarafından ‘Gönderiniz HDP PKK’ya teslim edilmiştir’ mesajıyla ilgili firma açıklama yaptı.

MNG’nin açıklamasında durumla ilgili özür yer almazken, sorumluluğun bu işlemi yapan çalışanda olduğu ve haber yayılmadan önce inceleme başlatıldığı anlatıldı.

MNG’nin açıklamasında şöyle denildi: “MNG Kargo olarak tüm Türkiye’ye 10 bin kişilik bir ekiple hizmet eden bir markayız. MNG Kargo kullanıcılarına teslimatlarıyla ilgili ulaşan bu mesajlar, kuryelerin el terminallerinden gitmektedir ve hazır şablon mesaj, kuryenin içeriği değiştirmesiyle özelleşebilmektedir. Bu bağlamda çalışanlar, kendi eylemlerinden sorumludur. Öncelikle, tüm Türkiye’de her kesimden müşterimize hizmet veren kurumumuzun tek önceliği müşterilerine kaliteli hizmet vermek olup herhangi bir siyasi görüşe taraf olmadığını vurgularız. Ortaya çıkan bu durumdan duyduğumuz rahatsızlık sebebiyle şirket olarak konu haber sitelerinde yer almadan önce süreç hakkında inceleme başlattığımızı belirtmek isteriz.”