Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammed Dervişoğlu hakkında “gerçeğe aykırı mal bildiriminde bulunma” ve “haksız mal edinme, mal kaçırma veya gizleme” suçlamalarıyla dava açtı. 3 yıla kadar hapsi isten Dervişoğlu’nun “mal beyanları göz önüne alındığında yaklaşık 323 bin TL gibi kaynağı açıklanmayacak bir harcamasının bulunduğu” ifade edildi. MİT’in 2 numarası hakkında Başbakanlık’tan izin alınmadan “doğrudan” başlatılan soruşturmayı ise “bir ihbar e-postası” başlattı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abdullah Bulgen tarafından hazırlanan 11 Aralık 2012 tarihli iddianame, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Mahkeme, “görevsizlik” kararı vererek dosyayı asliye ceza mahkemesine gönderdi. Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre iddianamede, soruşturmanın 16 Kasım 2011’de elektronik ortamda başsavcılığa gönderilen ihbar üzerine başlatıldığı vurgulandı. İddianamede şüphelinin “suçlamaları inkâr ettiği” bildirildi.

KAYNAĞI BELİRSİZ HARCAMA

Bir bilirkişi raporu hazırlandığı aktarılan iddianamede, raporda “şüphelinin kızının da 751 bin TL’lik kaynağı açıklanamayan harcaması olduğunun” belirtildiği kaydedildi. Mal varlığının kaynağına ilişkin yeterli izahta bulunamadığı, çelişkili beyanda bulunduğu, hesap ve mal varlığı işlemlerinde şüpheli hareketlerin bulunduğu kanaatine varılmıştır” değerlendirmesi yapılan iddianamede, Dervişoğlu hakkında 6.5 yıldan 13 yıla kadar ağır hapis istendi. Savcı, Dervişoğlu’nun memurluktan atılmasını da talep etti.