HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet Milas'tan sonra yangının kontrol altına alındığı Bodrum ilçesine geçerek Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüştü.

Sancar, Aras ile yangının kontrol altına alındığı Mazı Mahallesi'nde bir araya geldi. Burada da destek ve dayanışma duygularını ifade eden Sancar, bundan sonra da her türlü dayanışmaya ve desteğe hazır olduklarını yineledi.

Başkan Aras ise Sancar ve HDP’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yangınlar hakkında bilgi verdi.

Aras, Bodrum için şu anda yangının kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Sancar ise kısaca şunları söyledi:

“Tüm Türkiye için geçmiş olsun. Burada yangınların çıkış sebebi ve sonrasında önlenememesi bir merkezi yönetim felaketidir. Dayanışma bu dönemde en önemli ihtiyacımızdır. Bu doğal felaket aynı zamanda yönetim felaketidir, üstüne bir de toplumsal felaket eklemeye çalışanlar var. Onlara karşı bütün demokrasi güçlerinin uyanık olması lazım. Belediyelere dönük dün yapılan açıklamaları aymazlık olarak değerlendiriyorum. Bizler bütün kalbimizle sizinleyiz. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”