Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İran'ın Türkiye'deki istihbarat ağına operasyon düzenledi. İran'ın, İstanbul'da bir muhalifi kaçırdığı tespit edilerek, soruşturma derinleştirildi.

İran istihbaratına çalışan uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile irtibatlı 11 kişi yakalandı.

CHAAB İRAN'A KAÇIRILDI

Son günlerde İsveç'te yaşayan İranlı muhalif Habib Cab'ın Türkiye'den kaçırıldığına ilişkin iddialar üzerine MİT harekete geçti. 

Yapılan incelemelerde İran'ın Türkiye'deki istihbarat ağı tarafından ve bu kişilerin de Zindaşti ile irtibatlı olan kişiler tarafından kaçırılarak İran'a götürüldüğü tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre eski eşi, Chaab’ı İsveç’ten kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek vaadiyle İstanbul’a çağırdı.

Chaab da 9 Ekim'de Beylikdüzü’ndeki bir adrese geldi. Eski eşinin içinde bulunduğunu düşündüğü minibüse bindi ama bindiği anda bayıltılarak kaçırıldı. İran'a doğru yola çıkan Zindaşti’nin adamları, alternatif yollardan Van’a ulaşarak Chaab’ı İran’a götürdü.

Soruşturmayı derinleştiren MİT, İran istihbaratıyla bağlantılı hücreyi çökertti. Zindaşti için çalışan ve olaya karışan 11 kişi tespit edilerek yakalandı.

2018'DE ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Zindaşti, 2007 yılında FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz tarafından gizli tanık olarak kullanılmıştı.

Sonraki yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı suç örgütü kurma, adam kaçırma ve öldürme suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası istenen Zindaşti, 2018 yılında ortadan kaybolmuştu.

Kaynak: TRT Haber