MİT'in uzun yıllardır uyguladığı filigran uygulamasına son verdiği iddia edildi. Uygulamanın ortaya çıkan belgelerin MİT yönetimini zor durumda bırakması üzerine kaldırıldığı öğrenildi.

Radikal'de yer alan habere göre; Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) evraklarının üzerinde yer alan filigran ve printer kodu, dokümanı kimin hazırladığı ve nereden printer alındığını gösteren bir nevi parmak izi işlevi görmekteydi. Belgelerde filigran kullanılması, sahte belge üretilmesinin de önüne geçmekteydi. Edinilen bilgiye göre filigran uygulamasından dolayı son dönemde ortaya çıkan, fişleme, illegal talimatlar, suikast evrakı gibi dokümanlar bu belgelerin yalanlanmasına imkan vermiyordu. İddiaya göre MİT, belgelerin orijinal olduğunu gösteren filigran uygulaması nedeniyle son dönemde servis edilen belgeler yüzünden çok zor durumda kaldı.

17 OCAK’TAN İTİBAREN UYGULAMA KALKTI

Edinilen bilgiye göre filigran uygulamasının yerine MİT içerisinde yeni bir uygulamaya geçildi. Bu yeni uygulama ile birlikte kurum kendi içinde iç denetimi sağlayacak uygulamalar geliştirdi. Filigran uygulaması 17 Ocak 2014 tarihinden sonraki belgelerde artık kullanılmayacak.