Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve 46 gündür uyutulan Berkin Elvan'ın ailesinin çağrısıyla dün yapılan eyleme destek olmak için gelen eylemcilere polis yine saldırdı. Ailenin elindeki basın açıklamasını okumasına izin vermeyen polis, eylemcileri İstiklal Caddesi'ne doğru yönlendirerek, burada tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu.

Polisin göstericilere saldırısı sırasında, esnaf ile polisler arasında ise ilginç bir diyalog yaşandı. Mis Sokak'ta meydana gelen tartışmada, polis elinde hiçbir delil yokken önüne gelen esnafı göstericilere taş ve şişe vermekle suçladı; bu ithama sinirlenen bir esnaf ise tüm şiddetin tek sorumlusunun polislerin kendileri olduğunu söyledi ve "Ben yaptıysam gözaltına alın o zaman" diye bağırdı.

Polis ise "Esnafın yeni formatı bu, bu şekilde bizi engelliyorsunuz" diyerek, esnafı 'saldırgan' olmakla suçlamaya devam etti. "Siz müdahalede bulunmasanız bu görüntüler ortaya çıkmayacaktı, hepsi sizin yüzünüzden" diyerek polislere öfkesini dile getiren esnaf ise, polisin neden asıl sorumluları, hükümet yetkililerini eleştirmediğini sordu.

Sokak boyunca tartışan taraflara, sokaktaki vatandaşlar da katıldı ve vatandaşlar polise olan tepkilerini alkışlarla gösterdi.

İşte polis ile o esnaf arasındaki diyalog anı: