Ankara Büyükşehir Belediyesi, üzerinde 'Saray'ın da bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) ait 8 dönümlük araziyi 8 Nisan 2015’te aldığı kararla Başbakanlığa tahsis etmişti. Aradan 2 ay geçmişken meclis olağanüstü toplantıyla ilk alınan kararın iptaline ve bu arazinin Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesine karar verdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi de bu olağanüstü kararı yargıya taşıyor.

 ‘PARSEL PARSEL YAPILAN TÜM TAHSİSLERE DAVA AÇMAYI BİR BORÇ BİLİYORUZ’

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "AOÇ arazilerinin Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açmayı bir borç biliyoruz," dedi.

Candan, “8 dönümlük AOÇ arazisinin Başbakanlığa tahsisine ilişkin açtığımız davanın mürekkebi kurumadan, aynı alanın Kaçak Saray’a devredilmesi de hukuksuzdur, bu kararı da yargıya taşıyoruz. Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili yapılan tüm devirler hukuksuzdur, ister Başbakanlığa yapılsın, ister Cumhurbaşkanlığına hepsi hukuksuzdur,” dedi.

"Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir.5659 sayılı AOÇ kanuna göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir," diyen Candan, “Kanunsuz yapılan devir ve tahsislerle ilgili, büyük dava hazırlığımız başladı. Bu hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenler, yargı önünde hesap vereceklerdir” şeklinde konuştu. (Sendika.Org)