TMMOB Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve danışmanı Yiğit Bulut'un hedefi haline geldikleri için suç duyurusunda bulundu. Ayrıca gerçek dışı haberleri için Star ve Yeni Akit Gazeteleri hakkında tazminat davası açılacağı öne sürüldü.

İleri Haber’den Rıfat Doğan'ın haberine göre, Mimarlar Odası tarafından bir açıklama yapılarak Star Gazetesi'nde yer alan 'Mimarlar değil Rant Odası' başlıklı yazı için Yiğit Bulut hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Mimarlar Odası, "Odamızı hedef alan ve karalama içeren bu yazıları yazanlar ve yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup; ayrıca Star ve Yeni Akit Gazeteleri hakkında tazminat davası açılacaktır" dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siyasi bir saldırı niteliğindeki bu haberlerde yer verilen iddiaların tümü gerçek dışıdır. Mimarlar Odası'nın gelir ve giderleri kuruluş yasası ile belirlenmiştir. Faaliyetlerini bağlı olduğu hukuk, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleştiren Odamızın yasa ve yönetmeliklerinde tariflenen dışında gelir elde etmesi ve harcamada bulunması mümkün değildir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin denetimleri, üyelerinin demokratik katılımıyla gerçekleştirilen genel kurullarında belirlenen denetim organlarınca yapılmakta, hukuksal denetimi ise yargı organları tarafından yerine getirilmektedir. TMMOB ve bağlı Meslek Odaları; idari ve mali konularda tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşmakta ve genel kurullarda üyelerine hesap vermektedir.

Mimarlar Odası olarak, nitelikli mimarlık ve planlama hizmetlerinin kamusal politikaların her düzeyinde yer alması için; bu hizmetleri kapsayan toplumsal yaşamın pek çok alanının ekonomik-siyasi rant alanı haline getirilmesine karşı mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, kurulduğu tarihten bu yana altmış yılı aşkın süredir mesleğin ve meslek mensuplarının gelişimi için çalışmalarını yürüten meslek odalarına iftira ve karalama yoluyla oluşturulmaya çalışılan siyasi baskıyı reddediyoruz."