Günlerdir süren Gezi Parkı direnişinden sonra polis Taksim’den çekilince milyonlarca insan Taksim ve çevresinde zafer turu attı.

Taksim’in her tarafı coşkulu insan selleriyle dolarken birbirinden çok farklı kişi ve grupların ortak sloganı ise “Tayyip İstifa” oldu.

Günlerce süren direnişin izlerinin bulunduğu tüm sokaklarda, duvarlarda “Recop Tazyik Gazdoğan” gibi yaratıcı sloganlar göze çarparken yine “Tayyip İstifa” yazıları çoğunluktaydı.

Taksim’de müzik grupları şarkılar söylerken kürsüden konuşmalar da yapıldı.

Zaman zaman farklı gruplar küçük tartışmalar yaşansa da kitlenin sağduyusuyla bir olumsuzluk yaşanmadı.

Çeşitli parti ve gruplara ait bayrak ve flamalar ise kitlenin ortak çağrısına uyularak indirildi.

Milyonlarca insan Taksim çevresinde gün boyu coşkulu sloganlar ve şarkılarla hükümeti istifaya çağırdı.

Bugün Taksim Meydanı’nda toplanan on binler 4 acil şartlarını açıkladı:

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun Taksim Dayanışması adına açıkladığı şartlar şöyle:

Direnişimizin acil şartları;

1- Gezi Parkı, Park olarak kalacaktır. Ne Taksim’de Topçu Kışlası’na ne de tüm doğa ve yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz.

2- Gezi Parkı’ndaki direnişten başlayarak halkın demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan sorumlular, başta İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi, Emniyet Genel Müdürü olmak üzere derhal istifa etmelidir. Gaz bombası kullanılması yasaklanmalıdır.

3- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıdır.

4- Taksim başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

Taksim Dayanışması toplantısında Taksim Gezi Parkı’nda nöbetin sürmesine, eylemlerin tüm mahallelerde örgütlenmesine karar verildi.