Milli Gazete, Show TV ekranlarında yayınlanan, Ay Yapım imzalı Çukur dizisinin dün akşam yayınlanan son bölümündeki final sahnelerinde dini değerlere hakaret olduğunu iddia ederek, RTÜK’e şikayet etti.

 Milli Gazete’nin haberi şu şekilde:

“Show TV’de yayınlanan ve gençler üzerinde olumsuz etki oluşturmasıyla sürekli gündeme gelen 'Çukur' adlı dizi final bölümüyle yakamızdan düştü! Ancak, son bölümde sansürsüz bir şekilde yayınlanan ‘rakı masası’ ise büyük tepki topladı! Final bölümünde başrol oyuncuları bir masada rakı içerken sansürsüz bir şekilde sahnelenirken, gençlere de kötü örnek oldu. Dizi hakkında RTÜK’ün ne yapacağı ise merak konusu…”

 ‘SANSÜRSÜZ YAYINLADILAR’

Dizideki ‘rakı’ bölümünün sansürlenmemesini hedef gösteren gazete, haberin devamında şu ifadelere yer verdi: “Her yaştan izleyicinin ekran başında olduğu bir saatte yayınlanan dizide, alenen ve göstere göstere içki sahnesinin gösterilmesi duyarlı vatandaşlardan da tepki çekti.”

 ‘DİNİ DEĞERLERLE ALAY ETTİLER’

Milli Gazete, “Dinimizin kutsal değerlerinden birisi olan ‘cennet’ olgusunu, rezilliklerine alet eden dizi ekibi bununla da kalmadı. ‘İçki’ yasaklarını protesto edercesine sergilenen rezil görüntülerle ilgili RTÜK’ün kanala nasıl bir ceza keseceği merak ediliyor” dedi.