Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Milletim getirdi. Onlar 'Tamam' derse, kenara çekiliriz" sözlerine CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İyi Parti'nin adayı Meral Akşener ve Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu'nun ardından HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş’tan da yanıt geldi. Yaklaşık 1.5 yıldır tutuklu bulunan Demirtaş da, Erdoğan’ın diğer rakipleri gibi “TAMAM” dedi.

Yaklaşık 1.5 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ketılda arıza vardı, onun için geciktim. T A M A M” ifadelerine yer verildi.

Demirtaş’tan önce, Erdoğan’ın 24 Haziran’daki seçimlerde rakibi olan diğer isimler de Cumhurbaşkanı’na “Tamam” cevabını vermişti.  İnce, "Vakit TAMAM!" derken; Akşener de "T A M A M. #TürkiyeİYİOlacak" ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu ise "T A M A M İnşallah!" paylaşımında bulundu. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugün (8 Mayıs 2018) 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, Yalova Milletvekili İnce için "gariban", "karikatür tip" benzetmelerini yapan Erdoğan, "Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na (İBB) da, AK Parti Genel Başkanlığı'na da, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na da milletim getirdi. Onlar 'Tamam' derse, kenara çekiliriz" dedi.