Mersin’de 30 Mart yerel seçimlerinde MHP’den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Burhanettin Kocamaz, Kürt nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kentte belediyeye ait düğün salonlarında Kürtçe müziği yasakladı.

Yerel seçimlerde gittiği her yerde “Herkesi kucaklayacağız, Mersin’i Mersinliler Türkler yönetecek” diyerek propaganda yapan Burhanettin Kocamaz, seçildiği günden beri bir dizi icraata imza attı. Bu seferki icraatı ise Belediyeye ait düğün salonu ve sosyal tesislerde Kürtçe müziği yasaklamak oldu.

MHP’den başkan seçilen Burhanettin Kocamaz, belediyeye ait düğün salonlarına tebligat göndererek, Kürtçe müzik çalmaları durumunda salonun kapatılacağı tehdidinde bulunuldu.

MHP’li belediye başkanı, Kürtçeyi eğlence salonları ve restoranlarda da yasakladı. Duruma tepki gösteren kent esnafı, böylesi bir uygulamanın işlerinin yarı yarıya düşürmek anlamına geldiğini söyledi.

Çok sayıda Kürt yurttaşı barındıran Mersin şehri için Burhanettin Kocamaz’ın bu icraatı ayrımcılığı, ırkçılığı körükleyen bir uygulama oldu.