İstanbul'da Kobani'deki direnişe destek vermek ve hükümetin politikalarını protesto etmek için sokağa çıkan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)- Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik bazı noktalarda ülkücüler tarafından saldırılar gerçekleştirilirken, MHP İstanbul İl Başkanı M. Bülent Karataş partililerine çağrıda bulundu. Karataş, partililerine seslenerek 'sağduyu' çağrısı yaptı.

Karataş, açıklamasında, İstanbul'da MHP ilçe binalarına saldırıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, "Provoke haberlere itibar etmeyin" dedi.

Karataş, twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Sosyal medyada MHP ilçe binalarımıza saldırıldığı söylenmektedir. Bu haberler asılsızdır. Provoke haberlere itibar etmeyin" dedi.

KOBANİ EYLEMLERİNE ÜLKÜCÜ SALDIRILAR

Bugün, Kobani için sokağa çıkan DBP-HDP'lilere bazı noktalarda ülkücüler tarafından saldırılar düzenlenmişti. Sultangazi'de, DBP üyeleri, ülkücülerin ilçe binasını kuşatması nedeniyle yaklaşık 7 saat mahsur kalmıştı. Binadan çıkan yaklaşık 50 kişi ise polis araçları ve minibüslerle olay yerinden ayrılmıştı.