Bolu merkezdeki Tabaklar Mahallesi Hattat Emin Barın Caddesi üzerinde, Cuma gecesi bir vatandaş çöp kutusuna atılmış Kur’an-ı Kerim ile İslam İlmihali buldu. BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ile MHP’li Belediye Meclis üyesi Ercan Üsküp, bunu protesto için çöp kutularının bulunduğu alana, üzerinde "Her şeyden vazgeçeriz Kurandan asla" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Kur’an-ı Kerim’in çöpe atılması karşısında şok olduğunu ve çok üzüldüğünü belirten Alan, “Cuma gecesi gelen bir ihbar üzerine olay yerine geldik. Burada çöp konteynırlarını açtığımızda içerisinde içki şişeleri, çocuk bezleri ve pisliklerin içerisinde Kur’an-ı Kerim ile ilmihali gördük. Büyük şok ve üzüntü yaşadık” dedi.

"ÇÖPE ATILMAZ, TOPRAĞA GÖMÜLÜR"

Eskidiği için Kur’an-ı Kerim’in çöpe atılmaması gerektiğini belirten Alan, “Kur’an-ı Kerim çöpe atılmaz, çok mecbursa toprağa gömülür. Bu fotoğraf İslam hassasiyetini kaybettiğimizin fotoğrafıdır. Kur’an-ı Kerim çöpe atılıyorsa, bomba da patlar, tecavüz de olur, hırsızlık da olur” diyerek konuştu.

Kur’an-ı Kerim’in çöplükte olmaması gerektiğini söyleyen Üsküp ise, “Biz bunu kimin attığı ya da niye attığının peşinde değiliz. Ama bu hassasiyetin, tüm insanların, tüm toplumun ve tüm Müslümanlarda yerleşmesi lazım. İnşallah bu birilerine mesaj olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: zete