MHP Esenyurt seçim bürosu önünde silahlı kavga meydana geldi. 

Milliyet'in haberine göre, olay Esenyurt’ta bulunan MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaşandı. Seçim İrtibat Bürosu önünde bekleyen MHP’liler ile karşıt görüşlü bir grup arasında tartışma çıktı. Yaşanan gerginliğin büyümesiyle karşıt görüşlü gurubun, MHP'lilere silah, bıçak ve sopalarla saldırdığı iddia edildi.

Olayda ilk belirlemelere göre 3’ü ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Esenyurt Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Esenyurt Devlet Hastanesi’nde durum kritik olan yaralılardan biri ambulansla başka bir hastaneye nakledilmek istendi.

YAŞAM ÜNİTESİ KABLOSU ÇIKTI

Bu sırada MHP’li grup yaralıyı görmek için ambulansa akın etti. Yaşanan kargaşada yaralı için hayati önem taşıyan yaşam ünitesinin bir kablosunun çıktığı iddia edildi. Bir terslik olduğunu fark eden sağlık görevlileri, yaralıya ambulans içinde kalp masajı yaptı. Yaralı, daha sonra tekrar hastaneye sokuldu. Öfkeli MHP’li grup, ambulansın engellediği gerekçesiyle bazı araç sürücülerine de tepki gösterdi.

CELAL ADAN: ADAYIMIZ KONUŞURKEN SALDIRI OLDU

Olaydan sonra yaralıların götürüldüğü Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelen MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan bir açıklama yaptı. Adan, "İrtibat büromuzun açılışı sırasında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup, silah bıçak ve taşlarla arkadaşlarımıza saldırmıştır, 6 yaralımız mevcut maalesef aralarında durumu çok kritik olan arkadaşımız da var" diye konuştu.