ÇERKEZKÖY - Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde kimliği belirsiz kişi yada kişiler İstasyon Mezarlığı’nda bulunan mezar taşlarını kırarak zarar verdi.

Mezarlık içindeki yola sprey boyalarla ‘Allah yok, din yalan’ yazan saldırganların bir an önce yakalanmasını isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Aramızda toplumun refahını bozmaya çalışan, buna gayret gösteren, dinden imandan yoksun insanlar var. Bu kişiler halkı kışkırtma gayesindeler” dedi.



Çerkezköy’de önceki gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler İstasyon Mezarlığı’ndaki mezar taşlarını kırarak zarar verdi. Yola sprey boyalarla ‘Allah yok, din yalan’ yazan saldırganlar, mezarlık duvarlarına ise nazi işareti yaptı. Sabah mezarlık bekçisi tarafından fark edilen saldırıyla ilgili polis ekipleri inceleme yaparak soruşturma başlattı.

Çerkezköy Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Ertem, yapanların bir an önce bulunmasını isteyerek, “Maalesef hâlâ aramızda toplumun refahını bozmaya çalışan, buna gayret gösteren, dinden imandan yoksun insanlar var. Bu kişiler halkı kışkırtma gayesindeler. Bu nedenle vatandaşımızın sağduyulu olmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür konulara karşı duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu tip çirkin hareketler, bunları yapanlara dönecektir. Bu kişiler yakalanarak yüce Türk adaletine hesap vereceklerdir. Bunun yanında ilahi adalete de hesap vereceklerdir. Toplumun huzurunu, barışını, dini kutsal değerlerini bozmaya gayret gösterenlere karşı hassasiyetimiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.



'GÖRENLER İHBAR ETSİN'

Saldırganların yakalanması için olayı bilen yada görenlerin polise ihbar etmesini isteyen Ertem, “Mezarlık yoluna ‘Allah yok, din yalan’ yazdılar. Mezar taşlarını kırdılar, mezar taşlarının üstüne nazizmin, faşizmin ve anarşizmin işaretlerini yapmışlar, çirkin şekiller çizmişler. Vatandaşımızın tahrik olmadan lanetlerini duygularıyla ifade etmelerini istiyoruz. Bu tip insanları görenleri adalet mekanizmasını harekete geçirmek için başvuruda bulunmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. (Radikal)