Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki faili meçhul cinayetlerle ilgili davada Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım olabileceği gerekçesiyle açılmasına ve DNA testleri yapılmasına karar verilen mezardan “Yeşil” çıkmadı.

Kemal Göktaş’ın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre,  Adli Tıp Kurumu, Belçika’dan getirilen ve Mahmut Özer’e ait olduğu belirtilen mezardan aldığı DNA örnekleriyle Mahmut Yıldırım’ın kızının kan örneklerinin eşleştirilmesi sonunda mezardaki cesedin Yıldırım’a ait olmadığı sonucuna vardı.

Belçika’da yayın yapan bir internet sitesinde yer alan haberde, bu ülkede kanser tedavisi gördüğü hastanede 3 Temmuz’da hayatını kaybeden Mahmut Özer’in aslında Mahmut Yıldırım olduğu iddia edilmişti.

Mahmut Özer ismiyle gömülen kişinin aslında Mahmut Yıldırım olduğu iddiaları Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında Diyarbakır’da açılan ancak güvenlik gerekçesiyle Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yazar Musa Anter’in öldürülmesi ve Orhan Miroğlu’nun yaralanmasıyla ilgili davada da gündeme gelmişti. Mahkeme, 17 Eylül’deki duruşmasında, Erzincan’da Mahmut Özer adıyla defnedilen kişinin kimlik tespitinin yapılması için mezarının açılmasını kararlaştırmıştı.