İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Ümraniye'de metro inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda meydana gelen göçükle ilgili olarak gazetecilere bir açıklama yaptı.

Mevlüt Uysal, tünel açıldıktan sonra makas değiştirme çalışması yapılırken göçük meydana geldiğini, teknik incelemeler yapılacağını söyledi.

"Metro çalışmasında güvenlik birinci önceliğimiz" diyen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhmal varsa gerekli işlemler yapılacaktır. Yan taraftaki tahliye edilen binalar ile ilgili çalışmalar yapılacak. Akşama kadar durum belli olacak, teknik olarak bir sıkıntı varsa o binalar boşaltılacak. Ancak şu an öyle bir durum yok. Ailelerimizin yanındayız onların tedbirini alıyoruz.”

‘ŞAHENK'İ BİRAZ DAHA ZENGİN EDİN’

Gece yarısı önlem almadan patlama gerçekleştirildiğini öne süren yurttaşlar güvenlik kulübesindeki görevlilerin uzun zamandır yaşanan sallantıdan şikayet ettiğini savundu.

Göçük alanının oraya toplanan yurttaşlardan biri ise 'Şahenk'i biraz daha zengin edin, patlatın' şeklinde bağırdı.

İTFAİYE EKİBİNİ TAŞIYAN HALATLAR KOPTU: 1 YARALI

Göçükle ilgili toprak altındaki güvenlik görevlilerini arama kurtarma çalışmaları esnasında itfaiye ekiplerini taşıyan vince bağlı 4 halattan 3'ü koptu. Kopan halata bağlı sepetteki itfaiyecilerden Ekip Amiri Serdar Yahşi hafif şekilde elinden yaralandı. Yahşi'ye ilk müdahale sağlık görevlileri tarafından olay yerindeki ambulansta yapıldı. Elinden yaralanan Yahşi'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.