MetroPOLL tarafından yapılan ankete göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy alıyor. 

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar, nisan ayında gerçekleştirdikleri anketten bazı detaylar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konduğu ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu yöneltildi.

Bahsi geçen dört kişinin arasında Erdoğan'ın gerisinde kalan tek isim, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oldu. Sencar'ın aktardığına göre anketin sonucu şu şekilde belirlendi:

Erdoğan yüzde 38.8 - İmamoğlu yüzde 49.7.

Erdoğan yüzde 37.5 - Yavaş yüzde 49.4.

Erdoğan yüzde 38.5 - Akşener yüzde 42.5.

Erdoğan yüzde 42.5 - Kılıçdaroğlu yüzde 39.7

​Sencar, araştırmanın künyesini de paylaştı. Buna göre araştırma, Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 16-21 Nisan 2021 tarihleri arasında toplam 1752 kişi ile yapıldı. Araştırmanın 0.95 güven sınırları içinde +/- 2.34 hata payı ile CATI (Bilgisayar destekli telefonda anket) yöntemiyle gerçekleştirildiği vurgulandı.