Metro Turizm’in patronu Galip Öztürk, “Zamanlama manidar inşallah bunun altından bir Sabotaj çıkmaz. Vallahi bunlardan her şey beklenir hizmetin selameti için yapmayacakları şey yok" tweetlerini paylaştı. Bu tweetlere sosyal medyada tepki gelirken, Öztürk daha sonra yazdıklarını sildi.

İşadamı Galip Öztürk, 2012 yılında Yusuf ve Seyfettin Maraşlı'nın ölümüyle ilgili 2 kişiyi cinayete azmettirmekten müebbet hapis cezasına ve ayrıca çete kurma suçlaması ile 11 yıl hapse mahkum edilmişti. Cezaevinde 1 yıl yatan Öztürk, yerel mahkemenin cinayete azmettirme kararını bozması ve beraat kararı vermesi üzerine geçtiğimiz yıl hapisten çıkmıştı.

'in sahibi Galip Öztürk, hükümet ile cemaat arasındaki kavganın iyice alevlendiği günlerde medyaya yaptığı açıklamada cemaatin kendisinden okul yaptırmak için para istediğini, ancak kendisinin para vermek yerine okulu kendi yapmayı teklif ettiği için hakkında emniyette dosya açıldığını ileri sürmüştü. Öztürk, hakkındaki suçlamaların ve ardından gelen tutukluluk sürecinin de bu yapı nedeniyle olduğunu iddia etmişti.