Eski AKP İstanbul Milletvekili ve Star yazarı Mehmet Metiner, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı operada  protesto edenlere, "Önce adam olacaksınız. Haddinizi anladığınız dilden bildirmesini biliriz" dedi. Metiner, "O koca koca adamlar ve kadınlar bir ağızdan böğürüyorlar: 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” ifadesini kullandı. 

Mehmet Metiner’in “Mustafa Kemal’ın askerleri’ymişler!” başlığıyla yayımalanan yazısnın bir bölümü şöyle: 

Kimin askeri olursanız olun o sizin tercihiniz. Lakin sizin gibi düşünmeyenleri Mustafa Kemal üzerinden imha edilmesi gereken bir düşman gibi görüp azgınca saldırırsanız haddinizi aşmış olursunuz. 

Önce adam olacaksınız. Saygılı olacaksınız. Madem Mustafa Kemal’in askerlerisiniz ABD emperyalizminin taşeronu olan FETÖ’cüler darbe yapmaya kalkıştığında nerdeydiniz? Kadıköy Bağdat caddesinde ve Beşiktaş/Şişli caddelerinde tanklara alkış tutuyordunuz utanmadan. Şimdi o FETÖ’cü hainlerin sloganını bize karşı rövanşist duygularla kullanmaya kalkıyorsunuz. 

Kimin askeri veya elemanı olursanız olun haddinizi bilmezseniz, edep sınırlarını aşarsanız, kibirli ve küstah bir tavırla kininizi üstümüze boca etmeye kalkışırsanız, dahası densizce bize parmak sallamaya devam ederseniz size haddinizi anladığınız dilden bildirmesini biliriz. 

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganını atmanız yani kendinizi lafzen Mustafa Kemal yapmanız size her şeyi yapma hakkı kazandırmaz bilesiniz. FETÖ darbesiyle Erdoğan devrilmiş olsaydı “Her şey çok güzel olacak”tı değil mi? Sizin güzellik anlayışınız, darbeye ve darbecilere güzelleme içeriyor. Siz askerin darbe yapanını seversiniz!